Soft dag

Idag blev det en väldigt kort dag i skolan. Jag hade ställt klockan på halv 7, för att hinna läsa ut min bok. Jag vaknade klockan halv 10, men lyckades med att läsa ut boken 10 minuter innan bussen gick. Så jag tog alltså bussen och mötte några kompisar i skolan som också skulle förhöras på böckerna. Jag förhördes med Frida och Louice och till min stora förvåning fick jag MVG, det blev jag glad över. Nu är det endast två grejor kvar för mig att göra, redovisning och förhör om en annan bok sen har jag inget mer att göra. Jag märker också att denna bloggen innehåller mycket skolsnack och sånt, kan bero på att livet i princip bara består av skola just nu.

Snart ska jag sätta igång med städningen och sen ska jag träna lite grann på redovisningen. Imorgon blir det brännboll på idrotten vet jag... På tisdag ska alla MP-klasser mötas i brännboll.. Jag vet inte vad som flög i mig men jag anmälde i alla fall mig till att vara med och tävla, haha... ganska så cheesy.

Det är väldigt många som är på Siesta just nu, det är sjukt vad många dom är. Hade velat dit om jag hade haft pengar så det blev över, musiken där är inte min smak direkt men hade inte tackat nej till att ha kul och träffa nytt folk. Jag vill så jävla mycket till Arvika och kolla på The Kooks som spelar, men jag jobbar min sista vecka då och det är något jag vill dö för. Fan liksom, har velat se dom live i två år nu och när jag tror chansen är där.. så är den inte det.

Lite lättare

Allt känns aningen bättre idag, mitt reportage är färdigskrivet och boken är snart utläst. Jag har även fått till måndag på mitt att prata om Flugornas Herre med Anna. Idag har två saker blivit avklarade: Wordprovet och reportaget. En sak till som är bra är att det har börjat rulla igång lite med brädorna där ute och jag har hittat ett ställe där vi tänker köpa brädor. Vi behöver bara ta stadsbussen dit och så.

Nu hade jag tänkt kolla på vänner innan jag fortsätter att läsa. Jag och Louice skulle ju egentligen suttit värdinnor på prov idag om man säger så, men vår "handledare" var sjuk, vilket ändå var bra eftersom tiden behövs till plugg. Så hejdå på er.. eller en sak till. Vill bara säga att jag faktiskt älskar skolan och mina kompisar där, eftersom där kan man skratta och ha kul... Liksom hoppa in i en annan värld för ett tag. Är rädd att sommarlovet kommer bli jobbigt när jag inte kommer att skratta så som jag gör i skolan varje dag, det är lite som en drog.

Sur som en citron

Jag är så förbannat sur nu så det finns inte. Boken går jävligt trögt även om jag läser så snabbt jag kan, är nu på sida 130 av 300 sidor, siffrorna får mig att rysa. Inatt kommer jag inte kunna sova vilket kommer göra mig så jävla mycket surare imrogon. Jag har dom fem sakerna att göra imorgon, jag ska även sitta värdinna i X antal timmar på kvällen och hur bra kommer nu det gå? Sen har jag brädorna kvar att fixa på bordet vilket måste göras innan skolavslutning på ett eller annat sätt, jag är sur för jag är den enda som engagerar mig i det. Det kommer sluta med att det är jag som får sticka iväg och handla dom brädorna, det blir jag som står i trädgården och sliter för att få dom på plats, det blir jag som får lägga ut pengar för brädorna och framförallt så är det jag som får höra mamma och pappas tjat om detta. Det är även jag som får lida, eftersom jag inte får mina pengar förräns det är fixat och då betyder det att jag inte kan komma till Kim nästa vecka, vilket betyder att jag blir om möjligt ännu surare än vad jag är nu. Snälla, någon, hjälp mig förfan innan jag spricker. Jag orkar inte detta, inte just nu, kanske om jag hade mått lite bättre än vad jag gör. Inte nog med det så är det kryp på mitt rum som inte vill flyga ut, har försökt fånga dom men det går inte. Alla får vara beredd på en sur Matilda imorgon i skolan, kommer inte bli glad förrän allt i skolan är över och förräns det med brädorna är fixade. Jag är inte ett jävla snille med överengeri som klarar av att göra allt på några dagar, funderar på att gå och dö, vore det enklaste sättet att lösa alla problem.

Evigt plugg

Nu har jag kommit till sida 80 i den jävla boken, The Lovely Bones, men jag läser inte den på engelska dock. Om jag ska hinna allt i tid så får jag läsa den på svenska istället. Så nu ska jag alltså läsa ytterligare 220 sidor i den boken typ, sen 120 sidor i den andra boken. Jag har redan räknat med att jag inte kommer få någon sömn inatt, så det kommer bli en jobbig kväll och natt. Ska även skriva ett reportage om något som har med sagor och myter att göra.

Jag har alltså fem saker att göra tills imorgon, läsa ut två böcker, skriva ett reportage, ha redovisning om Kanada och göra prov i Word. Så jag bör avsluta här nu...


Tråkmåk

Idag vaknade jag klockan åtta och gick direkt in i duschen, sen fixade jag frukost. Jag kollade också på Doogie Howser, haha. Sällan? Nu sitter jag här och lyssnar på The Kooks nya album, jag måste göra en recension på den. Jag vet inte vad jag ska babbla på om på en hel A4-sida? Gud vad jag hatar detta. Sen när jag kommer hem måste jag läsa ut "The Lovely Bones" och jag är i mitten på kapitel 2. Ska också fixa till lite med vårt Kanada-arbeter. Yay!

Nej, nu måste det smidas ideér här. Hejdå.

Doogie Howser M.D.

För några timmar sen kom jag hem från mormor, stackaren. Hon är så virrig i huvudet, men hon är trots allt 91 år snart. Sen skulle jag och mamma inom City Gross för att handla lite youghurt och nudlar. Men hennes kort cpade så vi kom lite försent till middagen. Det blev kall biff med klyftpotatis och vitlöksbröd.

Nu har också alla säsonger av Doogie Howser laddats hem. Faktiskt kul att se hur han går från en pojke till en man, haha. Så fult det låter, men attans vad den mannen ryker, han är så het. Tänker slänga in en bild på honom som Dr. Doogie innan jag går ner och sätter in disk i diskmaskinen och fixar en kopp te.



    
1. Doogie Howser, 1989 2. Doogie Howser, 1993 3. Neil Patrick Harris, vuxen
Haha, så fult detta är.

Glader

Ja, jag är faktiskt rätt glad av mig idag. Jag har precis fikat i någon timme med familjen, repektive Nina och Oscars flickvän Suss. Det var väl mysigt sådär. Snart ska jag och mamma iväg en runda till mormor och hälsa på. Men min fot är så konstig, gör ont i den precis som om jag har stukat den, men jag har inte gjort något konstigt med den.

Snart har också alla säsonger av Doogie Howser laddats hem, det är det som gör mig så glad. Så ikväll ska jag titta på det, men först måste jag plugga. Reportaget om Afrodite kommer bli svårt att skriva, jag suger på att analysera. Sen musikrecension om The Kooks nya album Konk. Jaja, det får gå.

Barney's blog

Haha, detta fattar man bara om man kollat på Doogie Howser MD och How I Met Your Mother, men fett kul!



Back on Track

Jaha, nu har bloggen varit nere ett tag, eller jag hade lösenord på den eftersom jag ville ha den för mig själv ett tag. Jag ska försöka vara lite duktigare på att skriva, men vissa dagar är bara lusten inte alls på topp.

Igår var jag först i skolan och gjorde prov i samhälle, det gick ganska bra. Sen följde jag med Louice och Frida i stan, det är nästan totyr när man inte har pengar att gå runder i stan. Man hittar bara snygga kläder när man inte har pengar känns det som, sen när man har är man så snål. Ja, sen när jag kom hem satt jag vid datorn och kollade Doogie Howser MD, haha. Det är med Neil Patrick Harris som 16-åring, kul. Efter det så cyklade jag, Danne och My till Willys och handlade lite. Sen cyklade vi vidare ner till Ramlösa Parken och hade kul i några timmar. Det var skitläskigt, jag såg en fladdermus där. Det är första gången i mitt liv, fy vad äckligt det var. Även om den bara var liten.

Jag vaknade för lite mer än en timme sedan, så jag ska snart fixa något att äta. Sen ikväll blir det gröningen med en massa kompisar och de ska bli kul. Snart slipttras man från klassen, det känns för jävligt rent ut sagt. Okej, man vill ju gärna slippa Daniel och Kristoffer för dom är bara äckliga. Jag får hoppas att dom inte läser min blogg, haha, men det tror jag ju inte dom gör.

Död helg

I fredags blev det en sen övertalning av Linda som bad mig komma till hennes fest. Jag kom dit och det var väldans trevligt, mer orkar jag inte säga.

Jag sov till klockan 12 igår typ, sen fixade jag mig. Efter det åkte jag och mamma till Pålsjö med hundarna och gick en runda, sen åt vi våfflor. På vägen hem köpte jag godis och åt det senare på kvällen. Slappade hela kvällen igår, folk ville att jag skulle komma till Olivia, men jag orkade seriöst inte.

Idag var dagen slappare än igår, har inte gjort något vettigt. Tänkte plugga, men får se.. än är dagen inte slut. Kollar för tillfället på Förhäxad, sådär lagom barnsligt.

Imorgon är det Ven med klassen, skönt att man bara kan cykla dit :)


Boknörd


Skön dag

Idag var det en kort dag i skolan igen, fast jag råkade komma typ 15-20 minuter försent eftersom jag somnade tidigt igår, vilket jag inte trodde jag skulle. Så jag hann inte ställa klockan. Efter skolan kom jag hem och städade lite på rummet också har jag suttit vid datorn och tv:n. Har inte något speciellt planerat idag, eftersom jag är för trött för att hitta på något speciellt. Det jag högst orkar göra idag är att ta mig till en kompis för att mysa och kolla på film, mer orkar jag inte, haha.

Nu avslutar jag!

Min dag

Nu när jag kickat igång blogg-bollen känner jag mig lite seg för att skriva, nästan lika seg som min hemladdning på en film. Den ligger på 81,6% och det har tagit den ungefär 2 dagar att ta sig dit, men det är värt besväret.

Skolan idag har varit helt okej. Började med engelska där jag förhördes på muntliga nationella tillsammans med en viss Daniel, men som tur är så fick jag MVG och det är jag glad över. På svenskan trodde jag att vi skulle börja förhöras på boken också, men så blev det inte. Matten var slö idag, eftersom vi har ett kapitel som vi inte kommer ha prov på. Jag fick också sluta en timme tidigare eftersom jag blev klar med mina uppgifter i word, så ja.. det är sammanfattningen av min skoldag.

Sen kom jag hem och slöade ett litet tag innan jag tog mig till Willys där jag mötte Olivia. Vi köpte oss lite mat och sådant, sen gick vi till parken och satte oss på en filt och hade picknick i sådär två timmar typ. När jag kom hem så hann jag bara kolla lite på tv innan jag däckade och vaknade tjugo i tio, jag och mina sovvanor, dom är inte bra.

Imorgon ska jag komma till skolan klockan tio och så ska jag och Louise kolla upp boende i London, sen måste jag sitta där tills vi börjar och göra nada, känns pissigt. Kanske hittar någon att hänga med, haha.

Tillbaka

Nu var det närmare två veckor sedan jag skrev något, utom för en vecka sen då jag skrev något litet. Mycket har hänt sedan dess, men orkar inte skriva in i minsta detalj om vad. Jag vet bara att jag känner mig hopplös och patetisk, jag har blivit beroende. Jag har blivit beroende av något jag inte kan få, igen. Jag, Matilda Persson, har nämligen gått och blivit kär i Neil Patrick Harris. För er som inte vet, han som spelar Barney i How I Met Your Mother (HIMYM), hur patetiskt är inte det? Dessutom är han bög men en maskulin sådan. Det är jobbigt att människan är så långt borta och jag vet att jag inte kommer få träffa honom, allt har liksom en såndär Daniel-känsla över det. Fattar inte hur jag kunder överleva i så många år och känna så som jag känner nu, fattar det bara inte. Jag har redan gråtit över detta sjukt många gånger på kort tid. Nu har jag under någon veckas tid hunnit kolla på ca 65 avsnitt av HIMYM, en film med honom, alla klipp som finns med honom på youtube minst en gång, läst jävligt många artiklar om honom och andra texter. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag vill att det ska försvinna, men samtidigt vill jag inte det. Det är så himla jobbigt och det känns som om alla tycker jag är hur barnslig som helst, för det var när man gick i 4:an-6:an man gick och blev kär i kändisar, fan inte när man är 16 år och ska fylla 17.

Annars... Jag har fått jobb på två ställen under sommaren och om allt går enligt planerna ska jag nog kunna tjäna ihop minst 10 papp. Det är skönt, hade tänkt spara en del till vår London-resa, hoppas ju verkligen att det blir av och inte bara är tomt snack. Vi satt och planerade lite i dag i skolan, kollade flyg, boende och utflykter och sånt grejs. Sen var det dags för musik-redovisningen, gick totalt urkasst. Jag kan alltså inte sjunga, jag lovar, då vill man inte sjunga. Jag skäms till och med över att ringa viktiga samtal och t.o.m. ibland till kompisar pga av min röst. Hur ska man då lyckas sjunga en helt låt och spela gitarr samtidigt? Nej tack!

Nu ska jag nog kolla på Flugornas Herre, skulle egentligen läst ut boken till onsdag förra veckan, men allt har gjort att vi inte gör det förrän på onsdag denna veckan. Men orkar inte läsa, så kollar på filmen istället!

Paus

Nu har jag inte skrivit på en vecka.. tror jag.
Ärligt talat orkar jag inte, så tänker därför
 meddela er som läser min blogg att den
kommer vara tom en tid framöver.

RSS 2.0